£60m National Lottery Winner Workforce Creates Giant Gingerbread Playhouse for Hospice

05.12.2017 | £60m National Lottery Winner Workforce Creates Giant Gingerbread Playhouse for Hospice

Whether it’s launching Christmas and its iconic 30-metre tree at Liverpool ONE or promoting The Blackpool Tower Circus Pantomime, Mooky Doolittle, the consumer PR team is no stranger to telling creative news stories across the festive season.

And nowhere has it been more Christmas focused this year than Middlesbrough where Influential and The National Lottery have teamed up once again to create a giant gingerbread playhouse for a local baby hospice.

As the retained PR agency for Camelot, operators of The National Lottery, across the North of England, Influential is tasked to create heart-warming and uplifting news stories to engage with the lottery’s players as well as promote the good causes that The National Lottery supports.

This year, it was decided to work with Zoe’s Place Baby Hospice as two local lottery winners were patrons of the charity and have spent time since their win improving the hospice’s facilities. The charity touches the hearts of many local families providing incredible palliative, respite and end-of-life care to very young children aged from birth to five years suffering from life-limiting or life-threatening conditions.

Months of hard work went in to the project to ensure it was a success. In addition to many meetings to meticulously plan the event in absolute detail, the team were in constant communication with local and regional media about the project to build anticipation for the final result.

In total, more than 40 winners from across the North East and Yorkshire took part in the special two day event which saw them give up their time to decorate and furnish the gingerbread house.

More than 100 litres of paint, 60 paintbrushes, 30 rollers, 40 bespoke wooden shapes, 6 sacks of fake snow and 25 metres of twinkly lights were used, to finish the cabin for the Zoe’s Place team. The team battled through rain, sleet and snow to ensure it was ready for the hospice’s big light switch-on the following day.

The end result was extensive press coverage for the project across the North East but more importantly, a beautifully decorated gingerbread house for a wonderful cause that can be a respite for young children throughout the year.